Hemstäd för dig som inte tycker om att städa

Tycker du att det är svårt att städa? Faktiskt så är det en av de enklaste uppgifterna man har i hemmet så länge du vet vad du gör, och det är här de flesta av oss går bet. Den bakomliggande idén är enkel, en effektiv städning är den som är organiserad. Men detta kan vändas till ett mardrömslikt och till synes evighetsjobb, eller endast bli en enkel del i din dagliga rutin. Här nedan förklarar vi hur du gör hemstädningen enkel.

Planera ditt hemstäd

En av anledningarna till att städa hemma är så svårt för många av oss är för att vi börjar med det utan någon som helst planering. Planeringen är faktiskt a och o för att se till att det blir enkelt. Du borde starta med ett område i huset och arbeta dig igenom till andra sidan. På detta sätt så kan du vara säker på att du städar överallt som du måste. Det ger dig också en känsla av att du klarat av något medan du ser ditt hem gradvis bli skinande rent.

Det finns två sätt att göra hemstäd på. Det ena är att börja med det svåraste rummet och sedan gå till de enklare. Med denna metod så får du allt tufft jobb ur vägen först och du kan vara trygg i att veta att resten kommer bli mycket enklare. Men å andra sidan så finns det de som tycker om att göra tvärtom och börja med de enklare och avsluta med det tuffare. Med denna metod får du börja med det som är lätt, som bidrar till ett bättre självförtroende och du får bättre vana när det är dags för det tyngre jobben. Fundera över det och bestäm vilken metod som passar din personlighet bäst.

Organisera din tid när du städar

Vad tycker du låter roligare – spendera hela dagen med att skrubba varje vinkel och vrå eller spendera en svettfri timme om dagen med att städa och att ha det klart inom en vecka? För de flesta så är det senare det som fungerar bäst. Du kan städa i korta snabba perioder och sedan inte behöva städa mer den dagen. Annars kan du ju alltid anlita en städfirma i Umeå som fixar städningen åt dig till ett billigt pris!

Om du planerar att spendera mer än en till två timmar på hemstäd se till att du tar många pauser. En god teknik är att städa i 45 minuter och sedan vila i 15 minuter. Om du gör det på detta sätt kommer du aldrig komma till det stadium då du känner dig utmattad. Du kan ladda batterierna rätt så bra med att sitta ner och göra ingenting i en kvart.

Se till att ditt städmaterial är i ordning

De flesta av oss är inte organiserade på grund av att vi inte har den rätta utrustningen. Innan du börjar städa se till att du har allt hemma som du behöver och att det fungerar bra. Om du behöver, gå till affären och investera i förbättringar. Denna shoppingtur kan också fungera motiverande och kan göra att du redan nu känner dig mer organiserad. Så snart du har allt städmaterial du behöver, och är redo att sätta igång, kommer du snart att märka hur mycket enklare det blir att städa.

Hemstäd är precis som vilket annat arbete som helst, du måste planera innan du startar. Om du är organiserad innan du sätter igång med arbetet kommer det bli mycket enklare. Du kommer också känna en känsla av att du åstadkommer något allt medan du checkar av sakerna på din städlista, och detta kommer säkerligen hjälpa dig hålla dig motiverad.