Fönsterputsning Tips – För skinande rena fönster

Ett hushålls arbete som måste utföras, fönsterputsning, kan ge ett helt nytt utseende till varje hus. Därtill kan det öka attraktionskraften genom att erbjuda många vackra, glänsande fönster. Oavsett om du anlitar en professionell fönsterputsare eller om du utför uppgiften själv, finns det vissa saker att tänka på när man tvättar fönster.

Tips för rengöring av fönster

En av de första sakerna att notera när man tvättar fönster är vilken fönsterputsningslösning som man ska använda. Med så många märkesvaror som finns i tillgängliga i snabbköp så är fortfarande några av de bästa fönsterputsningsmedlen de av hemmagjord sort. Blandning av fyra stycken välkända rengöring medel, såsom tvättsprit, bikarbonat eller vinäger med fyra delar varmt vatten, kommer att förse dig med en naturlig och effektiv rengöringsvätska som tar bort även de mest envisa fläckarna.

Beslutet om vilka tillbehör som ska användas för rengöring av fönster är ofta en stötesten för vissa. Vanliga tvättsvampar är ofta att rekommendera och en torkduk alltid kommer till hands. Men många yrkesverksamma inom fönsterputsning säger generellt att alla hög kvalitets putsdukar bör passa perfekt för fönsterputsning.

Guide till fönsterputsning

När fönstren har rengjorts och medans de fortfarande är blöta, bör de torkas grundligt för att garantera att inga ränder eller vatten märken är kvar på fönstret. Det finns många delar av utrustning som finns tillgängliga för att hjälpa med detta. Men den mest effektiva av dem är en gummiskrapa. I teorin så fungerar en helt enkel bil vindrutetorkare med ett handtag. En gummiskrapa flyttar eventuellt överflödigt vatten till kanten av fönstret, vilket möjliggör att det kan torkas bort.

Putsa med tidningspapper

För en långvarig glans så bör fönstrena rengörs och torkas och sedan så bör de putsas med tidningspapper. Det finns många rengöringsmedel tillgängliga för att ge ett ljust, glänsande fönster. Men ingen av dem kommer mycket sällan i närheten av de resultat som putsning med hjälp av torra tidningspapper kan producera.

Genom att fler och fler människor blir mer medvetna om miljövänliga produkter runt om i världen, så har fler och fler ekologiska fönsterputsning produkter blivit tillgängliga. Från naturliga tvättsvampar till fönsterputsningsmedel som görs främst med ekologiska och naturliga ingredienser. Det är numera lätt att genomföra detta knepiga hushålls arbete och att samtidigt kunna vara miljövänlig på samma gång.

Anlita en professionell fönsterputsare

Om man beslutar sig för att anlita en professionell fönsterputsare, bör antalet fönster i ditt hus övervägas. Om du bor i ett stort hus som har många fönster, kan det vara ganska dyrt att få dessa rengjorda regelbundet. Dock kommer en hel del fönsterputsare enbart att tvätta de fönster som du ber dem att tvätta. Vilket innebär att du kan rengöra fönstren som du kan nå och fönsterputsaren kan rengöra områden som är mer besvärliga att nå, såsom de ovan mark nivå. Hör med en lokal städfirma i Umeå vilka priser de tar för att putsa fönster.

Alla har egna sätt att rengöra fönster på. Oavsett om du är en professionell fönsterputsare som tvättar dussintals efter dussintals fönster varje dag, eller en husägare som rengör sin lilla mängd av fönster på en helg. Så länge rätt produkter används och tillräckligt med ansträngning finns så ska alla fönster vara gnistrande i solljuset efteråt.