Rengöra tvättmaskin – En guide för rengöring av tvättmaskiner

En tvättmaskin är avsedd att tvätta saker som lakan, handdukar och kläder. Uttrycket ”tvättmaskin” tillämpas vanligen på de som bara använder vatten som huvudrengöring. Kemtvätt, å andra sidan, använder substitut för vätska och utförs bara av specialister.

En guide steg för steg för att rengöra tvättmaskin

Alla tvättmaskiner fungerar med hjälp av termisk energi, kemisk reaktion och mekanisk energi.

Underhåll av tvättmaskinen

Den viktigaste nyckeln för tvättmaskinens underhåll är att ta väl hand om den. Du behöver några grundläggande verktyg, bakpulver och destillerad vit vinäger.

Det första steget är att inspektera kopplingar och slangar. Se till att slangarna inte är spruckna. Du måste också se till att tillbehören är i utmärkt skick och inte rostiga. Vattnet får inte droppa i beslagen. Det är bäst att byta kopplingar och slangar vart tredje år som en del av tvättmaskinens underhåll även om det inte finns några problem. Det är bara en säkerhetsåtgärd för att undvika alla framtida problem och krångel.

Nästa steg är utjämning. Använd utjämningsverktyget för att justera maskinfötterna.

Håll tvättmaskinen ren och fläckfri på utsidan

Vanligtvis kommer blekmedel och tvålar inte göra någon skada på maskinens utsida men andra kemikalier som fläckborttagningsmedel kan ha negativa effekter.

Rengöra tvättmaskinens behållare

Kom alltid ihåg att rengöra röret minst en gång var tredje månad. Ett annat steg är att rengöra maskinens behållare. Om behållarna är löstagbara, ta bort dem och lägg dem i hett vatten. Rengör smuts och gegga som samlas runt behållarna. Rengör maskinens överdel samt röret. Om behållarna inte går att gå bort, häller du hett vatten i dem tills de är rena.

Använd alltid mindre sköljmedel och tvättmedel. Vissa kläder reagerar på starka tvättmedel och sköljmedel. Ibland kan dessa rengöringsmedel förstöra dina kläder så se alltid till att läsa på etiketterna innan du lägger dem i tvättmaskinen. Kläderna kommer att bli tillräckligt rena om du använder hälften av den rekommenderade mängden tvättmedel. Späd sköljmedel med vatten eller använd vinäger. Som regel är flytande tvättmedel bättre än pulvertvättmedel.

Service för din tvättmaskin

Det sista rådet är att beställa ett servicebesök. Gör servicebesök som en rutinmässig vana som en del av tvättmaskinens underhåll. Maskinens livslängd kan förlängas om servicepersonen kan ta bort locket och rengöra den från insidan. Försök aldrig att ta bort frontpanelen på en frontlastad tvättmaskin själv.

Behöver du proffshjälp med din tvättmaskinsrengöring, kontakta vårt städföretag i Umeå för billiga städtjänster nu!